Alla kan träna – hitta vad som motiverar just dig!

Kategorier Uncategorized

Att träna behöver inte handla om fåfänga, utan träning är en investering i din hälsa! Många som inte tränat tidigare känner sig, av förklarliga skäl, inte helt bekväma på gym och andra platser där det är mer vana träningsintresserade personer som befinner sig. Detta kan man dock lösa genom att antingen träna hemma tills man känner sig mer hemma med träning i allmänhet, eller så kan man träna annat än just gym!

Många glömmer bort att dans, cykling, ridning, löpning mer mera också är träning och det är väldigt synd då det gör att det är många som kunnat träna betydligt mer och känt sig bekväma medan de gjorde det! Hoppa upp på hästryggen, hitta en danspartner, eller hyr dansstudio själv om du har erfarenhet sedan tidigare och lek Flashdance några dagar i veckan!

Du kan klara av det!

Träningsmotivation

Idag finns det väldigt mycket information om personer som börjat träna efter en livstid utan att göra det och ofta är det i dessa fall fokus på vikt och det rent estetiska med kroppen. Som jag redan nämnt så är inte träning endast till för personer som vill se ”snygga”, utan det handlar om att hitta en livsstil som gör att man mår bättre!

Även om du inte är van vid träning sedan tidigare så kommer du snabbt att upptäcka att det finns så väldigt mycket spännande att testa på! Det finns något för alla smaker och det kanske viktigaste av allt – du kan klara av det!

Om du har svårt att tro att du skulle kunna klara av att ändra livsstil så kan du alltid ta dig en titt på de tv-program där personer börjar tränsa och äta mer hälsosamt för att sedan få ett mycket lättare liv i bokstavlig mening. Nu är det såklart inte bara överviktiga personer som borde tänka på att sätta igång med träning om man inte redan gör det, men visst är det lättare att hitta inspirationen om man gått upp i vikt och inte trivs med sin kropp, det är ingen tvekan om den saken.

Aktivitetsarmband – Perfekt för dig som vill komma igång på ett enkelt sätt!

Ett aktivitetsarmband från Polar

För att ge ett lite mer konkret tips på hur man kommer igång med sin träning kan ett aktivitetsarmband vara till hjälp. Ett aktivitetsband blir som en träningskompis som varnar dig när du rör på dig för lite.

Nackdelen är att de kostar lite pengar, men det är ett enkelt sätt att få en spark i baken och komma igång med träningen! Några av de populära märkena är Fitbit, Polar och Garmin. Läs mer om olika aktivitetsarmband här!

Jämför bara med dig själv!

När du väl sätter igång så ska du komma ihåg två saker och det är att strunta i vågen och istället ta före och efter bilder samt att du aldrig någonsin ska jämföra dig med någon annan än dig själv! Kommer du bara ihåg dessa två viktiga saker så kommer du att komma långt och må bra under din resa mot ett mer hälsosamt liv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *