Det är aldrig försent!

Kategorier Uncategorized

Det är allmänt känt att personer som inte är vana vid träning sedan unga år har svårt att sätta igång helt plötsligt och det är ju inte så konstigt! Att ändra livsstil är det svåraste man kan göra då det sätter sig både i kropp och knopp och då det krävs att dessa två samarbetar bra.

Träningsmotivation

Om du är över 30 och känner att det är dags att sätta igång med lite flås i livet så är det faktiskt inte så svårt om du bara hittar ett bra sätt att tänka kring det. Att hitta rätt inspiration är A och O och det går till och med att söka på ”Träning och inspiration” på nätet för att kolla om man hittar ett bra sätt att se på det!

Har du ändå svårt att hitta inspiration till att träna och leva mer hälsosamt så kanske du i alla fall kan tänka på vad du tycker om? De flesta tycker om minst en sak här i livet som har att göra med rörlighet.

Kanske gillar du att dansa? Ta danslektioner några gånger i veckan! Promenader? Planera härliga promenadstunder med vänner och familjen under veckorna! Är det så att du älskar att simma när du är nära havet? Testa att simma i badhus under vintern och ta vara på all simning utomhus som vädret tillåter!

Ta upp gamla barndomsfavoriter

ridning är en vanlig träningsform för barn

De flesta av oss hade många aktiviteter på schemat som barn, men sedan när vi blir tonåringar så blir det annat som tar över våra intressen och därför är det vanligt att man tappar mycket av det man var intresserad av som liten. Det är dock ganska lätt att ta upp dessa intressen senare i livet då man ju kan själva grunderna om man redan hållit på med en sak.

Ridning och dans är vanliga saker man sysselsätter sig med som barn, men även fotboll, basket, ishockey, kampsport med mera står såklart på många barns scheman. Varför inte ta en ridtur i det närmaste stallet, eller varför inte kicka lite boll i ett Korpen lag? Det finns massor av möjligheter och naturligtvis behöver du inte ens välja något som du pysslade med som barn, utan det är kul att testa något nytt också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *